Forskel mellem versioner af "Intuition"

Fra Martinus Wiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Oprettede siden med "Individet oplever da uden nogen som helst bevidst forudgående analysering eller definition i sådanne øjeblikke en pludselig opståen eller fremkomst af nye åndsoplevelse...")
 
Linje 2: Linje 2:
  
 
https://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=51&stk=199
 
https://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=51&stk=199
 +
 +
 +
"Når [[intuitionsevnen]] er blevet så meget udviklet, at den fremtræder som et permanent syn hos individet, "ser" det altså sin egen udødelige tilværelse, [[verdensaltet|verdensaltets]] evige og ufejlbarlige kærlighedslove, verdensaltet som "et [[det levende væsen|levende væsen]]" og oplever således som en [[kendsgerning]] "synet af en altoverstrålende [[Guddom]]"." (LB, stk. 218)

Versionen fra 16. okt 2020, 03:24

Individet oplever da uden nogen som helst bevidst forudgående analysering eller definition i sådanne øjeblikke en pludselig opståen eller fremkomst af nye åndsoplevelser eller tankebilleder i dets bevidsthed.

https://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=51&stk=199


"Når intuitionsevnen er blevet så meget udviklet, at den fremtræder som et permanent syn hos individet, "ser" det altså sin egen udødelige tilværelse, verdensaltets evige og ufejlbarlige kærlighedslove, verdensaltet som "et levende væsen" og oplever således som en kendsgerning "synet af en altoverstrålende Guddom"." (LB, stk. 218)